Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 13 juli 2017 om 13:12 uur. 

Partnerschap HTM en Ambassade van Den Haag van start

DEN HAAG - Op 12 juli 2017 hebben Jaap Bierman, algemeen directeur van HTM, en Ad van Ginkel, voorzitter Ambassade van Den Haag, een overeenkomst getekend voor een tweejarig partnerschap.


HTM-directeur Jaap Bierman (l.) en vz. Ambassade van Den Haag Ad van Ginkel (r.)

Dit is een belangrijke stap die het belang van goede samenwerking bevestigt en ten goede komt aan bezoekers en toeristen van Den Haag.

HTM verzorgt het openbaar vervoer in de Haagse regio met de daarbij behorende informatievoorziening. De Ambassade van Den Haag heeft 200 City Hosts die zich inzetten om bezoekers van Den Haag gastvrij te ontvangen, te verwijzen en te voorzien van toeristische en OV-informatievoorziening.

Inzet HTM
De Ambassade van Den Haag bestaat vrijwel volledig uit vrijwilligers. Sinds de oprichting in 2014 infomeren de City Hosts bezoekers over hoe van A naar B te komen, over evenementen en bezienswaardigheden in de stad. Jaap Bierman: “Alle initiatieven die er aan bijdragen om meer mensen in het openbaar vervoer te krijgen juichen wij van harte toe. De leefbaarheid in onze stad door het autoverkeer staat voortdurend onder druk. Den Haag heeft daarom baat bij schoon, snel en veilig openbaar vervoer. Als dank voor deze bijdrage in OV-informatievoorziening stellen wij reiskaartjes beschikbaar waarmee de vrijwilligers kosteloos van en naar hun dienst kunnen reizen”. Ook biedt HTM jaarlijks een spreker aan om de City Hosts bij te praten over ontwikkelingen of bijvoorbeeld bijzonderheden tijdens grote evenementen.

Inzet Ambassade van Den Haag
Door de samenwerking kunnen bezoekers voor OV-vragen zo’n 70 dagen per jaar terecht bij verschillende pop-up informatiepunten van de Ambassade van Den Haag in de stad.

Ad van Ginkel: “Ook worden City Hosts samen met HTM-personeel ingezet tijdens evenementen op belangrijke OV-knooppunten. De HTM kan zich focussen op het OV en de City Hosts staan bezoekers te woord over toeristische informatievoorziening. Een mooie krachtenbundeling”.

Met onder meer de Volvo Ocean Race en One Young World in 2018 zijn er verschillende evenementen waarbij we deze samenwerking in de praktijk kunnen brengen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 1026 keer.