Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 1 augustus 2017 om 12:09 uur. 

Stoomtramlocomotief NS 6513 anno 1887 vervoert weer reizigers

HOORN - Locomotief NS 6513 uit 1887 vervoert vanaf vandaag weer reizigers. Dit keer over de spoorlijn van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. De 130 jaar oude en zestien ton zware locomotief is in de afgelopen tien jaar in het rijdende museum gerestaureerd en is de oudste nog rijdende locomotief in Nederland.Kennisbehoud
De 130 jaar oude machine is door een team jonge technici gerestaureerd. Mensen, die stoomlocomotieven alleen hebben zien rijden bij musea en toeristische spoorlijnen. In het kader van kennisbehoud gingen deze vrijwillige dertigers in 2007 de uitdaging aan de loc te restaureren. Puttend uit de opgedane kennis van een oudere generatie werden de vele uit te voeren restauratie- en reconstructiewerkzaamheden voorbereid en nauwkeurig uitgevoerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor het ambachtelijk klinken van duizenden klinknagels tot en met het fraaie schilder- en koperwerk op de locomotief. De restauratie werd geheel gefinancierd met giften van donateurs, sponsors en instellingen.

Meereizen met de 6513
Locomotief NS 6513 rijdt (onder technisch voorbehoud) iedere dinsdag, woensdag en donderdag in augustus. De stoomtram getrokken door de locomotief vertrekt om 13.40 uur uit Hoorn naar Medemblik en vanaf Medemblik om 16.00 uur naar Hoorn. Op de overige dagen in zij te bezichtigen in een tentoonstelling over de Stoomtrams in de 19e Eeuw op het museumterrein in Hoorn, samen met stoomlocomotief RSTM 2 uit 1881 en het eerste klasse personenrijtuig afkomstig uit Noord-Brabant uit 1890.

Museumstoomtram Hoorn – Medemblik
De Museumstoomtram vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens worden gerestaureerd en rijdend gepresenteerd op de 20 kilometer lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik.

Meer informatie
Meer informatie over de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik via http://www.stoomtram.nl/nl/evenementen/de-stoomtram-de-19e-eeuw of telefoonnummer 0229-255255.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 7 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin - 5 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 14 reactiesGelezen: 910 keer.