Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 3 september 2017 om 13:49 uur. 

Met de gele streekbus weer door Zoetermeer?
Crowdfunding-campagne om oude Zoetermeerse bus in originele staat te herstellen en te gebruiken voor sociale en historische activiteiten

ZOETERMEER - Jarenlang waren ze een vertrouwd beeld in Zoetermeer. De gele bussen die vele Zoetermeerders in de stad en daarbuiten naar hun plek van bestemming brachten.


Westnederland 4352

Een club enthousiaste liefhebbers, verenigd in de Stichting Beterdebus, wil een oude Zoetermeerse bus een broodnodige restauratiebeurt geven, zodat de bus volgend jaar kan worden gebruikt voor historische en sociale activiteiten in Zoetermeer. Daarvoor is in samenwerking met het Zoetermeerfonds een crowdfunding-campagne gestart om de laatste ontbrekende 2000 euro binnen te halen. Daarom heeft Beterdebus uw hulp nodig!

Bus gebruiken voor bijzondere activiteiten in de stad
In 2016 vond Stichting Beterdebus een oude Zoetermeerse bus terug in Duitsland. De bus, uit 1990, reed jarenlang als stads- en streekbus in Zoetermeer. De oude bus bewaren we niet alleen voor liefhebbers, daarom wil Beterdebus de voormalige Zoetermeerse bus graag inzetten voor een zo breed mogelijk publiek.
Het gaat om activiteiten met een sociaal en historisch karakter, zoals speciale rondritten voor ouderen en andere doelgroepen, ritten met veel aandacht voor de geschiedenis van de stad en aanwezig zijn bij uiteenlopende evenementen. Hierbij wil Beterdebus graag samenwerken met verschillende organisaties in de stad.
De bus heeft echter dringend een restauratiebeurt nodig. Om dit financieel mogelijk te maken, heeft Beterdebus de hulp van Zoetermeerders nodig!

Crowdfunding voor laatste ontbrekende euro’s
Samen met het Zoetermeerfonds, dat het project ook financieel ondersteunt, is Stichting Beterdebus een crowfunding-campagne gestart om de laatste ontbrekende financiën binnen te kunnen halen. In totaal is nog 2.000 euro nodig om de restauratiebeurt mogelijk te maken. Uw hulp is dus meer dan welkom! Het zorgt er niet alleen voor dat de bus weer in oude staat wordt hersteld, maar u kunt vanaf 2018 ook weer genieten van een stuk rijdende Zoetermeerse historie!
De crowdfunding-campagne duurt tot en met 30 september. Elk bedrag is welkom! Gulle gevers kunnen rekenen op een leuke tegenprestatie. Kijk voor meer informatie op www.voorjebuurt.nl/streekbus.

Over de bus
In 1990 kwam in Zoetermeer de Westnederland 4352 op de weg. Een luxe Mercedes-bus in de kenmerkende geel/witte kleuren. De grote bestemmingsfilm, de Mercedes-ster en het kenmerkende geluid zullen veel mensen bekend voorkomen. De bus sleet enkele jaren op de stadsdienst, maar werd later vooral gebruikt voor het streekvervoer in en om Zoetermeer. De laatste jaren van haar loopbaan reed de bus vanuit de vestiging Delft, maar bleef daarbij een veel geziene gast in Zoetermeer.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 1714 keer.Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!