Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 3 september 2017 om 14:07 uur. 

PvdA kritisch over komst cruiseschepen naar Scheveningen

DEN HAAG - De Haagse PvdA maakt zich zorgen om de komst van cruiseschepen naar de haven van Scheveningen. Voor de zomer kondigde wethouder Karsten Klein (CDA) aan dat volgend jaar het eerste cruiseschip zal aanmeren in de haven.Door de antwoorden van de wethouder op vragen van de VVD vindt ook de PvdA dat er te veel losse eindjes zijn en er te weinig is nagedacht over de gevolgen voor de badplaats en bewoners.

“Er wordt nogal makkelijk gedaan over de komst van de schepen naar onze stad,” aldus PvdA-raadslid Bülent Aydin. “Straks mogen ‘kleine’ schepen aanmeren van 160 meter lang en 25 meter hoog, dat is nog steeds gigantisch. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheden fijnstof die zulke schepen uitstoten.” Ook maken de sociaaldemocraten zich zorgen om de toestroom van de extra toeristen, terwijl goede faciliteiten ontbreken. “Nu al is Scheveningen op mooie dagen ontzettend druk, en keer op keer, zoals we ook met de komst van Legoland zien, wordt er niet nagedacht over hoe we als stad omgaan met de toenemende bezoekersstromen.”

Bovendien trekt de PvdA in twijfel hoeveel de cruiseschepen daadwerkelijk opleveren voor de stad: “Bezoekers op cruiseschepen eten en slapen op de boot, gaan hooguit een paar uur aan wal en worden in touringcars door de stad en de regio rondgereden. Ik zie hierin nog weinig voordeel voor lokale horecaondernemers en winkels. De wethouder zal ons er dus nog van moeten overtuigen met een beter onderbouwd verhaal wat dit precies voor Scheveningen betekent.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 2 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 825 keer.