Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-7-2018, 21:03 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 7 september 2017 om 13:17 uur. 

Informatieavond werkzaamheden Kerkplein

DEN HAAG - Dinsdag 12 september organiseert de gemeente Den Haag een inloopavond over de werkzaamheden op het Kerkplein. De gemeente richt het plein opnieuw in en vernieuwt ook de tramsporen.De inloopavond is in het Nutshuis (Riviervismarkt 5). Er is geen vast programma. Loop tussen 19.30 en 21.00 uur binnen. Tijdens de bijeenkomst krijgt u meer informatie over de werkzaamheden en kunt u vragen stellen aan de gemeente en medewerkers van aannemer HABO GWW.

Rails met trillingsdemping
Vanaf half september gaan de werkzaamheden op het Kerkplein een nieuwe fase in: dan start de vernieuwing van de Torenstraat-Riviervismarkt. Er komt extra demping onder de tramrails. Daarom duren deze werkzaamheden langer dan eerst was aangekondigd.
Naar verwachting zijn de werkzaamheden op de Torenstraat-Riviervismarkt eind dit jaar klaar. Volgend jaar zijn vr de zomer ook de Gravenstraat, het Buitenhof en de Jan Hendrikstraat klaar.

Trillingsonderzoek
Na herinrichting is het spoor klaar voor de nieuwe Avenio- en RegioCitadis-trams. Omdat deze zwaarder zijn dan de huidige trams heeft de gemeente afgelopen maanden trillingsonderzoek uitgevoerd. Op verzoek van ondernemers en de buurt hebben 2 adviesbureaus hierover nog een second opinion gedaan.

De uitkomst is dat er een zeer lage kans bestaat op trillingsschade door de inzet van zwaardere trams op het Kerkplein. Wel neemt de kans op geluidshinder toe. Dit wordt opgelost door het aanbrengen van extra demping onder de tramrails met geluiddempende matten.

Over de werkzaamheden
De openbare ruimte rond de Grote Kerk wordt groener en het plein krijgt nieuwe bestrating. Tegelijkertijd met de herinrichting van het Kerkplein worden de tramsporen van de zogenoemde calamiteitenroute vernieuwd om ze klaar te maken voor de nieuwe, moderne trams van de HTM.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 20 JULI 2018

 - CNV-leden steunen massaal cao-resultaat Streekvervoer - 1 reactie


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 18 JULI 2018

 - Haagse Stadspartij geschrokken van concessieverlening aan EBS - 11 reactiesGelezen: 1073 keer.Er zijn op dit moment 8 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!