Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 9 september 2017 om 13:55 uur. 

Groep de Mos: Stop verkrotten ambassades
Raadslid Dubbelaar: ‘Grijp in bij ambassades die monumentale panden laten verpauperen én doe meteen navraag naar niet betaalde parkeerboetes!”

DEN HAAG - Vorig jaar zomer bracht Groep de Mos raadslid Arjen Dubbelaar het probleem met achterstallig onderhoud bij Haagse ambassades onder de aandacht. Onder andere de Kroaten en de Egyptenaren waren in bezit van monumentale panden die dringend een opknapbeurt nodig hadden. Eén van deze panden was het ouderlijk huis was van de bekendste schrijver van Den Haag, Louis Couperus.


Groot Hertoginnelaan 30

Groep de Mos-raadslid Dubbelaar: “Het college heeft destijds afspraken gemaakt met de ambassadeur van Egypte over de Surinamestraat 20. Het pand zou gerestaureerd worden en weer in gebruik genomen worden. Ook zou het college in overleg treden over de zorgelijke onderhoudsstaat van andere diplomatieke panden. Ik wil weten hoe het hier mee staat”.

Op schriftelijke vragen van Groep de Mos gaf wethouder Wijsmuller aan dat hij in gesprek was met de Kroaten en de Saudi’s over de toestand van hun onroerend goed. Verschillende panden, zoals de Groot Hertoginnelaan 30, de Nassaulaan 2 en de Violenweg 2 hebben een zorgelijke onderhoudsstaat.

Servische ambassade
Het pand aan de Groot Hertoginnelaan 30 is de voormalige Servische ambassade en staat inmiddels ook op de website van Stadsherstel Den Haag. Het verwaarloosde pand is aangemeld voor de actie ‘Van Krot naar Hot’, waarbij mensen panden kunnen aanmelden waarvan zij vinden dat deze nodig opgeknapt moeten worden.

“We moeten het verkrotten van gemeentelijke monumenten niet accepteren. Het stadsbestuur kan vanwege het Verdrag van Wenen geen dwangsom opleggen of executoriale maatregelen nemen tegen ambassadeurs, maar ondertussen staan er dus wel Haagse monumenten te verkrotten. De wethouder heeft een jaar geleden aangegeven in gesprek te gaan met ambassades die panden laten verpauperen, maar hij schijnt daar geen slagen te kunnen maken. Het is tijd dat er wat gaat gebeuren. Als de wethouder het niet kan oplossen, dan moet hij het Ministerie van Buitenlandse Zaken maar inschakelen”, aldus Groep de Mos-raadslid Dubbelaar.

Stand van zaken niet betaalde parkeerboetes diplomaten
Naast het aanschrijven van ambassades door de gemeente of zelfs door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wil de lokale partij ook weten hoe het staat met het innen van parkeerboetes bij diplomaten die te boek staan als wanbetalers. “Vorig jaar liep de gemeentekas meer dan 30.000 euro mis, omdat kaviaar etende diplomaten te beroerd zijn om de hun opgelegde parkeerboetes te betalen”, aldus Dubbelaar, die wil weten of dat openstaande bedrag inmiddels is opgehaald.

Lees hier de schriftelijke vragen van Groep de Mos.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 1246 keer.Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!