Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 10 september 2017 om 13:47 uur. 

De Lijn vervangt stoffen stoelbekleding door leder
Bus- en tramreizigers krijgen meer zitcomfort

MECHELEN - De Lijn ruilt de stoffen zetelbekleding op tram en bus definitief in voor recuperatieleder. Dat gebeurt na een positief onthaalde test in 23 nieuwe Albastrostrams.Het nieuwe materiaal is comfortabeler voor de bus- en tramreizigers, het is eenvoudiger te onderhouden en het geeft het openbaar vervoer nog meer klassevolle uitstraling. De raad van bestuur heeft een budget vrijgemaakt van 1.925.000 euro voor 5 jaar zodat er geleidelijk omgeschakeld kan worden. `Meer comfort om meer reizigers te verleiden`, zegt minister Weyts.
 
Investering 1,9 miljoen verdient zich terug
De Lijn zal voor de bekleding van zetels in trams en bussen gebruik maken van recuperatieleder. Dit zijn (snij)resten van leder of beschadigde ledervellen die niet meer geschikt zijn voor kledij. Ze worden vermalen en in een drager geperst. Er moeten dus geen extra dieren opgeofferd worden voor het grotere zitcomfort. De investering van 1 925 000 euro verdient zichzelf volledig terug. Het diepreinigen van de zitkussens valt in de toekomst immers weg.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: ‘We willen meer mensen verleiden om de auto wat vaker te ruilen voor het openbaar vervoer. Dus investeren we volop in troeven zoals snelheid én comfort. We maken recordbedragen vrij voor nieuwe bussen en nieuwe trams en we schakelen over op een nieuwe zetelbekleding die er beter uitziet en vooral beter aanvoelt. Dat blijkt duidelijk uit het tevredenheidsonderzoek én de spontane reacties van reizigers die al mochten genieten van de nieuwe bekleding’.

Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot: ‘Het comfort van de zetels bepaalt in grote mate de waardering van onze reizigers over hun rit. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek bij 4600 reizigers. Met de omschakeling naar imitatieleder gaan we in op die wens. Ook voor de andere prioriteiten - betere reisinformatie en extra reizigersplaatsen - zijn we aan het werk.’
 
In nieuwe voertuigen en herstellingen
De zetelbekleding zal te vinden zijn in nieuw aangekochte voertuigen (o.a. de Albatrostrams, de lopende bestellingen van 146 CAF-trams en 230 bussen). Als stoffen zetels hersteld moeten worden, krijgen alle zetels in dat voertuig een nieuw jasje. De Lijn heeft 399 trams en 2100 bussen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor - 2 reacties

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 13 reactiesGelezen: 819 keer.