Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-7-2018, 20:37 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 15 september 2017 om 15:16 uur. 

OV loket: OV moet klantvriendelijker

DEN HAAG - OV-bedrijven benaderen reizigers niet altijd als klant en verplaatsen zich onvoldoende in hen. Dat stelt het OV loket in de rapportage over het tweede kwartaal. Processen worden veelal ontworpen vanuit het perspectief van de vervoerder in plaats van dat van de reizigers.En als de vervoerder fouten maakt, dan is het te vaak aan de reizigers om daarop alert te zijn en aan de bel te trekken.

De reiziger staat nog lang niet altijd op nummer 1, stelt het OV loket. Veel klachten die bij het loket binnenkomen hebben niet alleen betrekking op producten en diensten die door OV-bedrijven worden geleverd, maar vooral ook op de bejegening van de klant. Problemen die voortkomen uit ingewikkelde systemen van de vervoerders, worden regelmatig bij de reiziger neergelegd.

Als voorbeeld noemt het OV loket ingewikkelde procedures rond opzeggen, verlengen en overzetten van abonnementen. Ook problemen met het afschrijven van saldo, waarbij de fout wordt veroorzaakt door de vervoerder, worden niet altijd op een klantvriendelijke wijze opgelost. Vaak moet de reiziger zelf aan de bel trekken. Het helpt ook niet mee dat OV-bedrijven achterstanden hebben met het beantwoorden van mails of terugstorten van saldo.

Het OV loket adviseert een geautomatiseerd systeem waarbij reizigers zelf het saldo op hun OVchipkaart kunnen beheren (dus niet alleen opladen, maar ook terugstorten). Als reizigers door bijvoorbeeld een technische fout van het OV-bedrijf financiële schade lijden, moet de vervoerder zelf komen met het initiatief voor compensatie. Tot slot adviseert het OV loket een vast contactpersoon te bieden aan reizigers die wegens een ingewikkeld probleem meerdere keren contact moeten hebben met de klantenservice.

Lees hier de complete rapportage van het OV loket.

Het OV loket is in 2008 door Rover met steun van het Ministerie I&M opgericht als onafhankelijke ombudsman voor beter openbaar vervoer en bemiddelt bij individuele klachten.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 18 JULI 2018

 - Haagse Stadspartij geschrokken van concessieverlening aan EBS - 11 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 JULI 2018

 - Haagse VVD pleit voor behoud buslijn 18 naar Clingendael - 14 reactiesGelezen: 1019 keer.Er zijn op dit moment 20 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!