Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-7-2018, 20:37 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 16 september 2017 om 14:16 uur. 

Startstation E-Lijn genomineerd voor WAN Transport Award 2017

DEN HAAG - Het Startstation E-lijn in Den Haag is één van de zes genomineerde projecten dat kans maakt op de WAN Transport Award 2017. Voor de E-lijn, de snelle lightrailverbinding tussen Rotterdam en Den Haag, is een nieuw startstation gebouwd naar ontwerp van Zwarts & Jansma Architects (ZJA).Het startstation bestaat uit een sculpturaal vormgegeven overkapping uit staal en koud gebogen glas. Een opvallende overdekte looproute verbindt het startstation E-lijn met de stationshal van Den Haag Centraal.

ZJA vertaalde het ontwerp van de ruimtelijke overkapping in een parametrisch computermodel waardoor het mogelijke werd enkelvoudig en koud gebogen glas te gebruiken. Naast het voordeel van het toepassen van koud gebogen glas, kon het materiaalgebruik van de staalconstructie drastisch verminderd worden. Dit was mogelijk door het uitvoeren van een genetisch algoritmische benadering. De overkapping van het startstation E-lijn is het eerste gescripte ontwerp van ZJA dat gerealiseerd is. De volledig transparante kap levert in het gebruik een aanzienlijke energiebesparing op. De kap is overdag goed natuurlijk verlicht en ’s avonds verlicht een sterrenhemel van energiezuinige, op maat gemaakte LED-spots de perrons en voorruimtes van het station.

De jury roemt onder meer het elegante ontwerp van het lightrail station en de transitie van de platforms naar de expressieve luifel. Bovendien is het een overzichtelijk station zodat de reiziger makkelijk zijn weg kan vinden. Jon Tollit: “I love the transition from the platform, it drops out and becomes a canopy, that’s really lovely”.

De winnaar van de WAN (World Architecture News) Transport Award 2017 wordt op 10 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens de UK Construction Week.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 18 JULI 2018

 - Haagse Stadspartij geschrokken van concessieverlening aan EBS - 11 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 JULI 2018

 - Haagse VVD pleit voor behoud buslijn 18 naar Clingendael - 14 reactiesGelezen: 1246 keer.Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!