Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-7-2018, 12:14 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 17 september 2017 om 13:37 uur. 

NS start met extra korting tegen drukke hyperspits

UTRECHT - Zo’n 21.000 NS-reizigers ontvangen vanaf deze week extra korting buiten de hyperspits. Het gaat om treinreizigers met een Altijd Voordeel-abonnement.Vooral tussen 7.30 uur en 8.30 uur is het erg druk in de trein. Het aantal in- en uitstappers is dan twee keer zo hoog als in de rest van de spits. NS test of het verruimen van de korting helpt bij het beter spreiden van de spits.

Reizigers met een Altijd Voordeel-abonnement reizen aan de randen van de spits voortaan met 40% korting. Wie de spits helemaal mijdt, kan zelfs rekenen op 60% korting. Afhankelijk van traject en tijdstip kan het voordeel flink oplopen. Iemand die vier keer per week tussen Arnhem en Utrecht reist kan in drie maanden tot ruim 100 euro besparen door een trein later te nemen.

Niet voor iedereen
Lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om buiten de spits te reizen. En dat hoeft ook niet. Een iets betere spreiding kan al zorgen voor veel meer kans op een zitplaats. Reizigers over korte afstanden reizen bijvoorbeeld relatief vaak in de hyperspits. Zij kunnen door een kwartier of een half uur eerder of later weg te gaan de hyperspits mijden, zonder daarvoor heel vroeg weg te hoeven of heel laat te arriveren.

Investeringen in treinen
Met de groeiende economie en dalende werkloosheid nemen steeds meer mensen de trein. NS investeert voor 2,5 miljard in treinen om het groeiende aantal reizigers te vervoeren. Op de drukste trajecten groeit het aantal reizigers jaarlijks met zo’n 5%. Sinds december zijn 58 met spoed bestelde Sprinters op het spoor gebracht. Vanaf volgend jaar komen daar nog eens 118 nieuwe Sprinters bij. Daarbij rijdt er vanaf december iedere tien minuten een trein tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven, wat op deze lijn 15% meer plaats oplevert.

Gesprekken met reiziger, belangenbehartigers en wetenschappers
NS is met diverse wetenschappers en belangenorganisaties in gesprek over de spitsdrukte en nieuwe manieren om de drukte in de spitstreinen te verminderen. Ook start NS een reizigersonderzoek waarin reizigers gevraagd worden naar hun voorkeuren en behoeften met betrekking tot reistijd en prijzen. De effecten van het reizigersonderzoek en de test met het uitbreiden van de korting wordt meegenomen in deze gesprekken. Of en voor welke reizigers de nieuwe korting uiteindelijke definitief wordt ingevoerd, hangt af van de resultaten van de test. De test duurt drie maanden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 JULI 2018

 - Haagse VVD pleit voor behoud buslijn 18 naar Clingendael - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 16 JULI 2018

 - Veel branden langs spoor Zoetermeer door ‘peukenschieters’ op station - 8 reactiesGelezen: 1099 keer.Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!