Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-7-2018, 12:14 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 20 september 2017 om 13:17 uur. 

Dit jaar OV-poortjes Den Haag Centraal gesloten

DEN HAAG - Sinds medio 2014 heeft NS op 71 stations de toegangspoortjes gesloten. 71% van de reizigers passeert op dit moment een gesloten poortje tijdens de reis. De komende maanden volgen de laatste grote stations waaronder Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal.Aan het einde van het jaar is het zover, dan passeert het beoogde percentage van ruim 90% van de reizigers een gesloten poortje.

De afgelopen 3 jaar zijn op steeds meer stations de poortjes gesloten. Ze zijn daarmee alleen nog toegankelijk met een geldig vervoerbewijs. Op stations met gesloten poortjes geeft 89% van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79%.

“Rond stations waar de poortjes gesloten zijn, zien we minder zwartrijders, de belangrijkste aanleiding voor agressie, en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers” zegt Hans Peters, commercieel directeur van NS. “We merken dat steeds meer reizigers gewend raken en de voordelen zien van de poortjes. Het is immers ook een effectief middel om niet te vergeten in- of uit te checken.”

Poortjes op de grootste stations
Het grootste station met gesloten poortjes is Rotterdam Centraal, dit najaar volgen onder andere Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. De stations in deze laatste fase behoren tot de belangrijkste en meest complexe om de poortjes te sluiten. NS pakt dit zorgvuldig aan, het vergt maatwerk want ieder station heeft zijn eigen dynamiek en inrichting. De afgelopen jaren heeft NS hier veel ervaring mee opgedaan. Daarom starten ze altijd met een proef van een paar dagen zodat reizigers al even kunnen wennen. Als de proef goed verloopt, volgt in de maanden erna definitieve sluiting. In beide fases zet NS extra medewerkers in om reizigers bij de poortjes te assisteren en vragen te beantwoorden.

Proef Amsterdam Centraal
Vanaf 2015 is gestart met het geleidelijk sluiten van de poortjes op Amsterdam Centraal. Eind september 2016 zijn gefaseerd alle poortjes tussen 23.15 uur en 7.00 uur gesloten. Het afgelopen jaar heeft NS al diverse deelproeven uitgevoerd.

Van 21 tot en met 23 september vindt een proef plaats met sluiting van alle poortjes gedurende de hele dag. Reizigers worden hierover via posters, omroepberichten en social media geïnformeerd. Bij de Service- en Informatiebalies op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport en in de treinen die Amsterdam Centraal aandoen, attendeert NS (internationale) reizigers tijdens de proef op de gesloten poortjes en het gereedhouden van hun vervoerbewijzen om uit te kunnen checken.

Bezoekers die iemand uit willen zwaaien of even een boodschap willen doen bij één van de winkels binnen de poortjes, kunnen met een OV-chipkaart met NS-product en voldoende saldo binnen het uur weer kosteloos uitchecken.

Bezoekers zonder OV-chipkaart die naar de andere zijde van het station willen, gebruiken de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel of één van de twee nieuwe passages in het station. De diverse horecagelegenheden aan het eerste perron, zoals 1e klas Restaurant en Pub en Starbucks, zijn zonder OV-chipkaart te bereiken via de nieuwe trappen vanuit de centrale hal, die in mei dit jaar zijn geopend.

Als deze proef goed verloopt, zullen de poortjes op Amsterdam Centraal in december definitief sluiten.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 JULI 2018

 - Haagse VVD pleit voor behoud buslijn 18 naar Clingendael - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 16 JULI 2018

 - Veel branden langs spoor Zoetermeer door ‘peukenschieters’ op station - 8 reactiesGelezen: 1016 keer.Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!