Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-7-2018, 20:37 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 23 september 2017 om 14:43 uur. 

Grootste 15 meter-busvloot van Nederland in Almere

ALMERE - MAN levert Syntus honderd bussen. Syntus, onderdeel van het internationale mobiliteitsbedrijf Keolis, gaat met 57 exemplaren van de MAN Lion City A26 LF (15 meter), tien stuks MAN Lion City A37 LF (12 meter) en 33 MAN Lion City A44 LE (15 meter) het grootste deel van de stads- en streekdienst in Almere uitvoeren.Als de concessie op 10 december van dit jaar met de MAN bussen van start gaat, heeft de vervoerder de grootste 15 meter-vloot van Nederland.

De honderd bussen zijn bestemd voor een vernieuwend BRT-concept (Bus Rapid Transit) dat in Almere wordt uitgerold. Syntus gaat daarbij de reizigers op de stadslijnen veel frequenter en comfortabeler bedienen dan voorheen. De nieuwe bussen van MAN, het netwerk, de dienstregeling, haltes, infrastructuur, communicatie en beleving van de reiziger vormen samen een geheel onder de nieuwe naam allGo.

Kwaliteit
Voor Syntus viel de keuze op MAN omdat dit merk staat voor kwaliteit. Ook de full service en de ‘ontzorging’ die MAN gedurende een periode van tien jaar garandeert bij het onderhoud van de betrouwbare Euro 6C aandrijflijn, viel in het voordeel van MAN uit. Daarnaast moeten de bussen luxe en snelheid uitstralen; iets waarin MAN volgens Syntus volledig is geslaagd.

Tailor made
MAN heeft de bussen tailor made ontworpen in nauwe samenwerking met Keolis-dochter Syntus. Het zijn lagevloerbussen die dankzij brede gangpaden en drie dubbelblads deurportalen met extra brede deuren zorgen voor een optimale doorstroming. Daarnaast is het aantal zitplaatsen van de bus te vergroten met klapzittingen die alleen buiten de spitsritten zijn te gebruiken. Het personeel krijgt extra training om op de vijftien meter lange bussen te rijden.

Sociale veiligheid
Op verzoek van de gemeente Almere is bij de ontwikkeling van de bussen veel rekening gehouden met de sociale veiligheid. De bussen krijgen voorzieningen mee zoals een afsluitbare glazen veiligheidscabine voor de chauffeur en er wordt aan boord geen contant geld meer geaccepteerd. Ook zichtlijnen die middels spiegels door de hele bus lopen, moeten het gevoel van veiligheid voor de bestuurder en zijn passagiers vergroten. De allGo bussen bieden veel comfort, onder meer door de airconditioning. Daarnaast zijn de MAN’s rolstoelvriendelijk gemaakt en voorzien van een elektrisch verstelbare rolstoelplank.

De eerste MAN bus voor Almere is inmiddels als proef ingezet. De officiële start van de nieuwe allGo dienstregeling begint 10 december.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 18 JULI 2018

 - Haagse Stadspartij geschrokken van concessieverlening aan EBS - 11 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 JULI 2018

 - Haagse VVD pleit voor behoud buslijn 18 naar Clingendael - 14 reactiesGelezen: 1607 keer.Er zijn op dit moment 18 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!