Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-7-2018, 20:42 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 27 september 2017 om 14:19 uur. 

Succesvol rood-grijs R-net breidt verder uit

DEN HAAG - Het rood-grijze openbaar vervoersnetwerk R-net in Zuid-Holland groeit gestaag. Het R-net concept staat voor snelle routes en comfortabele bussen en treinen die frequent rijden.Eind 2014 zijn de eerste R-net bussen gaan rijden in de provincie. Met succes: steeds meer mensen weten de bus te vinden en de waardering van reizigers is hoog.

Eind 2016 werden de eveneens rood-grijze R-net treinen geïntroduceerd op de lijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Later dit jaar komen er nog 3 nieuwe buslijnen bij. Andere uitbreidingen van zowel bus- als spoorlijnen zijn in voorbereiding. Met het HOV/R-net programma investeert de provincie Zuid-Holland in hoogwaardig openbaar vervoer. “Zo weten meer reizigers het openbaar vervoer te vinden. Het is een van de maatregelen, naast investeringen in wegen, fiets en vervoer over water, waarmee de provincie de bereikbaarheid verbetert”, zegt gedeputeerde Floor Vermeulen.

R-net biedt reizigers een frequente, betrouwbare, snelle en comfortabele reis. Het kwaliteitsconcept is eind 2014 geïntroduceerd op de buslijn van Leiden naar Zoetermeer en eind 2015 op de lijn tussen Rotterdam en Dirksland en bleek een succes. Beide lijnen laten een groei zien van het aantal reizigers en een hoge reizigerstevredenheid. Uit onderzoek blijkt dat meer reizigers de bussen verkiezen boven de auto.

Eind 2017: 3 nieuwe buslijnen
Aan het eind van dit jaar komen er nog drie nieuwe R-net buslijnen bij: tussen Leiden en Leiderdorp, Gouda en Schoonhoven en Alphen aan den Rijn en Schiphol. Daarnaast wordt de introductie van HOV/R-net bussen in het concessiegebied Drechtsteden – Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voorbereid voor eind 2018 en tussen Rotterdam en Oud-Beijerland voor 2019.

Ieder kwartier een trein en 2 nieuwe stations
Ook op het spoor zijn belangrijke stappen gezet. Afgelopen december zijn R-net treinen geïntroduceerd op de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Op 4 september is de frequentie op deze spoorlijn verdubbeld van twee naar vier keer per uur. Eind van dit jaar en begin 2018 volgen de opening van de  nieuwe stations Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel. Het R-net concept wordt eind 2018 ook geïntroduceerd op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen.

R-net
R-net staat voor Randstad-net. Overheden en vervoerders werken samen met het doel om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardig openbaar vervoer te laten rijden: zowel bussen, treinen, trams als metro’s. Alleen snelle, frequente en betrouwbare verbindingen mogen het R-net kwaliteitskeurmerk dragen. Haltes bieden goede voorzieningen zoals digitale reizigersinformatie en gebruikersvriendelijke fietsenstallingen en hebben een herkenbare rood-grijze uitstraling, net als de voertuigen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 18 JULI 2018

 - Haagse Stadspartij geschrokken van concessieverlening aan EBS - 11 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 17 JULI 2018

 - Haagse VVD pleit voor behoud buslijn 18 naar Clingendael - 14 reactiesGelezen: 1596 keer.Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!