Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 17 oktober 2017 om 15:16 uur. 

Recordaantal reizigers De Lijn gecontroleerd

MECHELEN - De Lijn heeft de eerste acht maanden van dit jaar de vervoerbewijzen van 1,8 miljoen reizigers gecontroleerd. Nooit eerder voerde de vervoermaatschappij zo veel controles uit. 2,6 procent van de gecontroleerde reizigers kreeg een proces verbaal (pv) voor zwartrijden.Door gericht te controleren wil De Lijn zwartrijders aanzetten om een geldig vervoerbewijs te kopen. Deze week (vanaf maandag 16 oktober) zullen controleurs extra aandacht hebben voor het correct scannen van abonnementen.
 
Extra focus op drukke lijnen en piekmomenten
De eerste 8 maanden van dit jaar werden 1,8 miljoen reizigers gecontroleerd. Dat zijn er ruim 180 000 meer dan dezelfde periode in 2016, een toename met 11 procent. In deze periode stelden de controleurs 46 656 pv’s op voor zwartrijden, of 7 459 meer (+ 19 %) dan dezelfde periode in  2016. Ongeveer 15 procent van de pv’s ging naar mensen die hun sms-ticket pas hadden aangevraagd toen ze de controleur zagen. Een sms-ticket moet je aanvragen voor je in de bus of tram stapt.
 
‘Kwestie van rechtvaardigheid’
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: ‘Hoe meer controles, hoe hoger de objectieve en subjectieve pakkans voor zwartrijders. Een overdonderende meerderheid van de reizigers betaalt netjes voor het openbaar vervoer, maar ergert zich terecht kapot aan de kleine kern die liever niet betaalt. Dit is gewoon een kwestie van rechtvaardigheid.’

Directeur-generaal Roger Kesteloot: ’37 op de 38 reizigers betalen correct (97,4 %). Om die ene op 38 die dat niet doet (2,6 %) op andere gedachten te brengen, spitsen we onze controle-inspanningen extra toe op de tijdstippen en lijnen die het populairst zijn bij zwartrijders, zoals de spits en de tramlijnen. Deze week hebben we extra aandacht voor o.a. het correct gebruik van studentenpassen in Leuven en Hasselt en de MOBIB-kaarten. Die moet je scannen bij opstap.’

Kwart pv’s geseponeerd
De eerste boete binnen de 12 maanden kost 107 euro, de tweede 294 euro, de derde en volgende 400 euro. Ongeveer een kwart van de pv’s wordt omgezet in een waarschuwing of geseponeerd. Dat is bijvoorbeeld zo voor de eerste keer dat een abonnee zijn abonnement niet op zak heeft, of vergeet zijn MOBIB-kaart te scannen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 1272 keer.Er zijn op dit moment 6 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!