Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 27 oktober 2017 om 13:09 uur. 

CDA: Geen P+R op de Binckhorst is een gemiste kans
"Door lijn 11 door te trekken heb je straks vanaf 3 snelwegen een rechtstreekse verbinding met het Centrum en via de Haagse Markt stap je dan zo op de boulevard van Scheveningen uit."

DEN HAAG - Het CDA Den Haag is teleurgesteld in de reactie van het stadsbestuur over de P+R voorziening op de Binckhorst. Het stadsbestuur ziet hier de noodzaak niet van in.Onlangs diende het CDA over dit onderwerp een motie in. Een groot gedeelte van de gemeenteraad is het eens met het CDA dat er bij de verdere ontwikkelingen van de Binckhorst een P+R voorziening noodzakelijk is.

De Binckhorst ligt direct aan de A12 en binnenkort is er, met de aanleg van de Rotterdamsebaan, ook een directe verbinding met de A13 en de A4. Het verkeer van de snelweg komt dan rechtstreeks uit op de Binckhorst en kan vandaaruit alleen maar verder de stad in. Veelal via het Centrum en Schilderswijk, wijken waar het al zeer druk is.

CDA-raadslid Michel Rogier: "De Binckhorst is nog volop in ontwikkeling en zal straks zeer veel autoverkeer van de snelweg moeten verwerken. Los daarvan verhuren we als gemeente in de Binckhorst een Congrescentrum, dat zijn parkeerplaatsen door ontwikkelingen gaat verliezen. Ook lezen we in de Popnota dat er per jaar 15 evenementen gaan plaatsvinden, waarbij tussen de 2500 en 25.000 bezoekers verwacht worden".

Vanaf de Binckhorst is nog een hoogwaardige en hoogfrequente Railverbinding gepland. Eerder pleitte het CDA er al voor om lijn 11 in dit verband door te trekken. "Door lijn 11 door te trekken heb je straks vanaf 3 snelwegen een rechtstreekse verbinding met het Centrum en via de Haagse Markt stap je dan zo op de boulevard van Scheveningen uit. Leg je in de Binckhorst hiervoor geen goede P+R voorziening aan, dan maak je dezelfde stedenbouwkundige miskleun als er ooit met de Utrechtsebaan is gemaakt: een snelweg die uitkomt in de binnenstad en vanwaar je alleen via woonwijken nog verder kunt reizen met de auto. Wat het CDA betreft blijft het stadsbestuur daarom, met de komst van de Rotterdamsebaan en in combinatie met hoogwaardig OV, rekening houden met de realisatie van P+R op de Binckhorst. Dat is goed voor de leefbaarheid en de bereikbaarheid van onze stad en van Scheveningen", aldus Rogier.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 1444 keer.Er zijn op dit moment 16 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!