Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 6 november 2017 om 15:26 uur. 

Tramrestaurant Hoftrammm rijdt 1.000ste rit op 7 november

DEN HAAG - Op 7 november rijdt tramrestaurant Hoftrammm voor de 1.000ste keer uit. De voormalige Haagse tram, met nummer 3035, is sinds 3 jaar omgebouwd tot rijdend restaurant.6 dagen per week kunnen 44 gasten genieten van de culinaire uitspattingen van Executive Chef Pierre Wind, terwijl de tram zich een weg baant door het centrum van Den Haag, naar Scheveningen en terug. Met behulp crowdfunding, waaraan 177 personen meededen, heeft oprichter en eigenaar Bobby van Galen (38) zijn droom kunnen naleven en staat het restaurant staat sinds 11 mei 2014 officieel “op de rails”.

“Het is uitermate bijzonder om mee te maken, dat je droom werkelijkheid wordt. Elke dag werken we erg hard met het gehele team, om alle gasten een bijzondere belevenis te geven. Dat we dit voor de 1.000ste keer mogen gaan doen, is voor ons een bijzondere mijlpaal, maar maakt rit 999 of 1001 niet minder belangrijk”; aldus Van Galen.

Ook voor televisiekok Pierre Wind is dit een bijzonder moment: “Ik heb vanaf dag 1 geloofd in dit concept”. Als Executive Chefkok vervult Pierre Wind niet alleen een culinair adviserende rol. Hij rijdt gemiddeld 1 keer per week mee aan boord en is uiteraard op 7 november ook aanwezig. “Ik heb met Bobby afgesproken dat onze menu’s 50% experimenteel en 50% traditioneel mogen zijn. Bobby zorgt voor tegengewicht, maar gelukkig kan ik in de gerechten nog wel de grens opzoeken”.

De droom krijgt een vervolg
De 44 gasten die op de 1.000ste rit meerijden, krijgen ook een “sneak preview” in het (nog te openen) nieuwe restaurant van het duo Wind en van Galen. Aan de Laan van Middenburg 1 in Voorburg verrijst Trammmhuys. “Onze voorbereidingskeuken voor de culinaire tramritten is op deze locatie gevestigd. We hebben dit de laatste weken verbouwd, zodat het ook plaats biedt aan ongeveer 26 gasten. In het restaurant is de keuken gebouwd in een oude tram. Dit keer dus geen restaurant in een tram, maar een tram in het restaurant. Ook dit maal is Pierre Wind verantwoordelijk voor de gerechten, waarin Cuisine á la table (afmaken van gerechten aan tafel) centraal staat. Op 29 november opent Trammmhuys officieel de deuren, maar op 7 november krijgen de 44 gasten van Hoftrammm alvast een voorproefje”; aldus van Galen.Voormalig GTL8 HTM 3004 in het Trammmhuys

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 1684 keer.Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!