Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 13:30 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 14 november 2017 om 14:44 uur. 

Groep de Mos wil nog steeds RandstadRail 3 naar Kijkduin

DEN HAAG - Al bijna 10 jaar wordt er op Kijkduin gesproken over een op handen zijnde herontwikkeling van de badplaats. Even zolang is er al geen onderhoud meer gepleegd aan het winkelcentrum en de boulevard, hetgeen een erg verpauperd beeld geeft.


De sloop op Kijkduin is aangevangen en ik kreeg hier een nostalgisch "traantje" van op mijn wangen.
Wijkagent Kijkduin

“Men zou in het eerste kwartaal van 2017 gaan beginnen met de verbouwing van Kijkduin. Inmiddels zitten we in het vierde en laatste kwartaal, maar tal van ondernemers zeggen dat zij nog steeds van niets weten. Veel ondernemers hebben geen idee of zij na de verbouwing terug mogen komen en zo ja tegen welke huur”, aldus Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos, die wil voorkomen dat we straks bouwen voor leegstand. “Er zijn al tal van goede ondernemers vertrokken; de slager, het pannenkoekenhuis en voor de jeugdigen Sesamstraat. Daarnaast gonst het van de geruchten dat andere topondernemers, zoals The Fish Club Kijkduin, ook hun biezen zullen pakken. Terwijl er al leegstand is en ondernemers dus wegtrekken, willen de ontwikkelaars straks veel meer winkeloppervlakte. We zien aan winkelcentrum New Babylon wat de gevolgen kunnen zijn van zulke hoogmoed; lege winkels in een sfeerloos gebied”.

Groep de Mos wil dat het familiaire karakter behouden blijft.
De Mos: “Natuurlijk moet Kijkduin een opknapbeurt krijgen, maar dusdanig bouwen dat je het zicht op zee verliest zou een historische blunder zijn, evenals het wegjagen van goede ondernemers die al jarenlang zorgen voor de gezellige sfeer op Kijkduin. Ik wil van het stadsbestuur weten hoe zij omgaat met de belangen van de huidige ondernemers en hoe men de badplaats tijdens de herontwikkeling toegankelijk houdt voor bewoners en bezoekers. Daarnaast wil ik de keiharde garantie dat de bouw – bijvoorbeeld door een zwakke financiële positie van de bouwer – niet wordt stilgelegd en we jaren in een bouwput zitten.

Groep de Mos blijft tegen hoogbouw en voor het verbeteren van de bereikbaarheid door het doortrekken van RandstadRail 3, met behoud van de huidige route van de tram over de Aaltje Noorderwierstraat doormiddel van een wissel”.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 10 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 929 keer.