Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 14 november 2017 om 14:23 uur. 

HTM-bliksemstages op en rond de tram voor JINC-jongeren

DEN HAAG - Welgeteld 52 Haagse vmbo’ers steken op 16 november de handen uit de mouwen voor HTM. Tijdens een grootscheepse Bliksemstage leren de scholieren een tram te besturen, reizigers te helpen bij het opladen van hun ov-kaart en als baanmonteur een tramrails te herstellen.Doel is hen te laten ondervinden dat werken bij een openbaar vervoersbedrijf als HTM een prima optie is voor later - niet in het minst omdat deze werkgever staat te springen om nieuw talent.

Veel jongeren uit de Schilderswijk, Transvaal of Laak – de Haagse buurten waar JINC vooral actief is – maken dagelijks gebruik van de tram of de bus. Bij de meesten van hen komt het echter niet op dat HTM ook een andere rol kan spelen: die van potentiële werkgever. Dat is jammer. Voor de jongeren, omdat het openbaar vervoersbedrijf op allerlei vakgebieden interessante mogelijkheden biedt. En voor HTM zelf omdat het bedrijf de enorme schat aan kennis en ervaring van de huidige medewerkers graag wil overdragen aan de jonge generatie.  
Reden genoeg voor JINC, een non-profitorganisatie die jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt, om beide partijen samen te brengen. De Bliksemstage van 16 november is daarbij de eerste in zijn soort bij HTM, en vormt de aftrap van het partnerschap tussen de vervoersorganisatie en JINC.
 
Jaap Bierman, directeur van HTM, is er blij mee. “We willen erg graag een nieuwe generatie bereiken, maar dat valt niet mee. Voor veel jongeren is werken bij HTM blijkbaar geen voor de hand liggende mogelijkheid. Ze weten niet wat er naast trambestuurder en buschauffeur nog voor andere mooie banen zijn bij ons bedrijf. En dat terwijl we zoveel te bieden hebben! Op het gebied van techniek, railinfrastructuur en ICT, maar ook  veiligheid en klantenservice.” 
 
Deze verscheidenheid vertaalt zich in zes Bliksemstages van 2,5 uur, waarbij leerlingen verschillende onderdelen van het werk kunnen ervaren. Zo gaan ze leren besturen, een veiligheidscheck uitvoeren en een stukje rails leggen.  Ook gaan ze minder valide reizigers helpen, processen verbaal verwerken en rollenspellen doen met ‘boze klanten’. 
“Ik vind het fantastisch dat een door en door Haagse bedrijf als HTM maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich actief inzet voor de jongeren in de stad”, zegt Hannah Wiegerinck, vestigingsdirecteur van JINC Den Haag. “Ik weet zeker dat zij veel vmbo’ers aan een goede loopbaan kunnen helpen. En daarmee helpt het bedrijf ook zichzelf. Het is een echte win-winsituatie, dus!”

De deelnemende afdelingen van HTM zijn: Controle & Veiligheid, Reizigers & Service, Infra & Railtechniek, ICT, Tramtechniek en Railopleidingen. De jongeren zijn allen afkomstig van het Edith Stein College.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 25 SEPTEMBER 2018

 - Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders - 20 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 18 SEPTEMBER 2018

 - Onderdoorgang Rijnstraat 8 krijgt opknapbeurt - 1 reactieGelezen: 1126 keer.Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!