Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 22 november 2017 om 15:11 uur. 

CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regels

DEN HAAG - Nieuwe Europese regels voor het busvervoer zijn een directe bedreiging voor de werkgelegenheid en de regionale busdiensten in Nederland. Dat stelt het CNV in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. Vandaag spreekt de commissie hierover met de minister.De brief is een reactie op het tweede deel van het ‘Mobiliteitspact’, dat de Europese Commissie onlangs presenteerde. Het gaat om een serie maatregelen, die als doel hebben om de nationale markten voor openbaar vervoer open te stellen voor (buitenlandse) aanbieders van busverbindingen, buiten de huidige concessiesystematiek om. Deze maatregelen gaan volgens het CNV volstrekt verkeerd uitpakken voor Nederlandse buschauffeurs en OV-gebruikers.

Mooie woorden
CNV-voorzitter Maurice Limmen: “Europa heeft vorige week mooie woorden gesproken over een socialer Europa. Er is zelfs een heuse ‘Pijler van sociale rechten’ geproclameerd. Dat blijven echter holle frases als tegelijkertijd de Europese Commissie blijft inzetten op meer marktwerking ten koste van werknemers, zoals we nu weer zien met deze voorstellen voor het busvervoer. Het CNV roept de Nederlandse politiek dan ook op zich krachtig tegen deze voorstellen uit te spreken.”

Krenten uit de pap
Sanne van der Meulen, sectorbestuurder vervoer van CNV Vakmensen: “Bedrijven als Flixbus, Ouibus en Eurolines krijgen zo de kans om de krenten uit pap te pikken op de Nederlandse OV-markt. Concurrentie op prijs wordt expliciet benoemd door de Europese Commissie als ‘geen voldoende reden’ om een aanvraag van zo’n busmaatschappij af te wijzen. De Europese Commissie creëert zo een race naar het putje, die alleen maar ten koste kan gaan van werknemers. Maar ook de Nederlandse buspassagier is hiervan uiteindelijk de dupe, omdat in Nederland het principe geldt dat rendabele lijnen onrendabele lijnen financieren. Als buitenlandse bedrijven de rendabele lijnen overnemen, betekent dat straks geen busvervoer meer in bijvoorbeeld Oost-Groningen of Zeeuws-Vlaanderen.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 10 DECEMBER 2018

 - Den Haag heeft weer een gezellige Kersttram - 17 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018

 - Popmuseum naar Den Haag of niet?

 - Oppepper voor winkelcentrum Leyweg - 1 reactie

 - De nieuwe metro’s van Amsterdam in beeldGelezen: 1266 keer.Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!