Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 12-12-2017, 11:14 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 22 november 2017 om 15:11 uur. 

CNV: Werknemers en klanten busbedrijven dupe van nieuwe Europese regels

DEN HAAG - Nieuwe Europese regels voor het busvervoer zijn een directe bedreiging voor de werkgelegenheid en de regionale busdiensten in Nederland. Dat stelt het CNV in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. Vandaag spreekt de commissie hierover met de minister.De brief is een reactie op het tweede deel van het ‘Mobiliteitspact’, dat de Europese Commissie onlangs presenteerde. Het gaat om een serie maatregelen, die als doel hebben om de nationale markten voor openbaar vervoer open te stellen voor (buitenlandse) aanbieders van busverbindingen, buiten de huidige concessiesystematiek om. Deze maatregelen gaan volgens het CNV volstrekt verkeerd uitpakken voor Nederlandse buschauffeurs en OV-gebruikers.

Mooie woorden
CNV-voorzitter Maurice Limmen: “Europa heeft vorige week mooie woorden gesproken over een socialer Europa. Er is zelfs een heuse ‘Pijler van sociale rechten’ geproclameerd. Dat blijven echter holle frases als tegelijkertijd de Europese Commissie blijft inzetten op meer marktwerking ten koste van werknemers, zoals we nu weer zien met deze voorstellen voor het busvervoer. Het CNV roept de Nederlandse politiek dan ook op zich krachtig tegen deze voorstellen uit te spreken.”

Krenten uit de pap
Sanne van der Meulen, sectorbestuurder vervoer van CNV Vakmensen: “Bedrijven als Flixbus, Ouibus en Eurolines krijgen zo de kans om de krenten uit pap te pikken op de Nederlandse OV-markt. Concurrentie op prijs wordt expliciet benoemd door de Europese Commissie als ‘geen voldoende reden’ om een aanvraag van zo’n busmaatschappij af te wijzen. De Europese Commissie creëert zo een race naar het putje, die alleen maar ten koste kan gaan van werknemers. Maar ook de Nederlandse buspassagier is hiervan uiteindelijk de dupe, omdat in Nederland het principe geldt dat rendabele lijnen onrendabele lijnen financieren. Als buitenlandse bedrijven de rendabele lijnen overnemen, betekent dat straks geen busvervoer meer in bijvoorbeeld Oost-Groningen of Zeeuws-Vlaanderen.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 12 DECEMBER 2017

 - SP Zoetermeer: De maat is vol wat betreft HTM en RandstadRail - 5 reacties

 - AD: Sneltram via de Binckhorst en ADO-stadion weer stapje dichterbij - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 22 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 4 reactiesGelezen: 315 keer.