Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 15:10 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 29 november 2017 om 15:43 uur. 

18 van de 49 halten lijn 17 ontoegankelijk voor reizigers met beperking

DEN HAAG - Sinds april 2017 rijdt de Nieuwe Stadstram van het type Avenio op tramlijn 17. De haltes van deze tramlijn zijn aangepast, met als doel dat reizigers met een beperking gebruik kunnen maken van de gelijkvloerse tram.Voorall heeft de haltes van lijn 17 getoetst op toegankelijkheid. De uitslagen van deze toetsing zijn vastgelegd in een eindrapport dat is verstuurd naar vervoerder HTM, concessieverlener MRDH, de gemeenten Den Haag en Rijswijk. Het uitgangspunt is dat de adviezen worden opgevolgd om de zelfstandigheid van het groeiend aantal reizigers met een beperking te waarborgen.

Om de toegankelijkheid te testen is op alle haltes van lijn 17 het hoogteverschil en de afstand tussen perron en voertuig gemeten en fotografisch vastgelegd. Vervolgens heeft het TestTeam, dat bestond uit een slechtziende, een rolstoelgebruiker en een deskundige vrijwilliger alle haltes getest op bereikbaarheid / toegankelijkheid van de haltes en van de reisinformatie en op de toegankelijkheid van het vervoermiddel.

Uitkomst
Voorall maakt zich zorgen over het feit dat 18 van de 49 halten op lijn 17 ontoegankelijk zijn. In de praktijk blijkt dat dit er toe leidt dat de tram voor veel mensen met een beperking een te grote uitdaging is en daardoor wordt gemeden. Voorall roept de HTM op om aan dit probleem prioriteit te geven en dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.

Verder komt het bij een aantal halten voor dat de geleidelijn naar de natuurlijke gidslijn ontbreekt, waardoor mensen met een visuele beperking de route van en naar de halte moeilijk kunnen vinden. Hier ligt een taak voor de gemeente Den Haag. Daarnaast kent een aantal halten specifieke aandachtspunten, zoals een te smalle doorgang of geleidelijnen die in kleur niet contrasteren met de rest van de halte.

Lees het hele advies hier.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams en bussen van HTM rijden normale route - 1 reactie

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 715 keer.