Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 12-12-2017, 11:14 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 6 december 2017 om 12:59 uur. 

Vier gewonden kopstaartbotsing RandstadRail 19 (4019 - 4066)

Leidschendam - Bij een kop-staart aanrijding tussen twee RandstadRail-voertuigen zijn vanmorgen enkele gewonden gevallen. De botsing tussen de twee voertuigen van lijn 19 vond plaats op de kruising van de N14 met de Noordsingel; `tunnel in` richting de A4.Beide voertuigen hadden net de bocht gemaakt vanaf de Noordsingel richting Vliettunnel, toen door onbekende oorzaak de achterste tram op de voorste tram botste.

Enkele inzittenden liepen door de botsing verwondingen op. Hierop zijn totaal drie ambulances ter plaatse gekomen om de gewonde inzittenden te verzorgen. De overige inzittenden zijn ook uit de tram gehaald en moesten hun reis op een andere manier voortzetten.

Voor zover bekend zijn twee passagiers zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Twee andere personen zijn ter plaatse verzorgd; waaronder de bestuurder van 1 van de trams die snijwonden opliep door rondvliegend glas. De schade aan de beide voertuigen is groot.

Tram 19 was door het ongeval en het daarop volgende onderzoek van de Verkeerspolitie enige tijd gestremd.

Kijk voor meer foto`s en een video op www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/32-ongevallen/28136-gewonden-bij-kop-staart-botsing-trams-in-leidschendam.Ruud van Aarle | 8-12-2017
Maar RandstadRailBestuurder, in alle eerlijkheid, als er een auto tegen een tram zit, of andersom een tram op een auto, weet toch ook iedereen hoe het zit en zijn de vooroordelen niet van de lucht?

RandstadRailBestuurder | 8-12-2017
Joop De Fictieve, ik vraag me serieus af of u heel graag UZELF wenst te horen of dat u open staat voor andere conclusies.

Wederom in uw tekst een suggestieve opmerking, die IK NIET GEMAAKT HEBT. Bochten, remweigering 2 voertuigen in contact... u gaat maar door. Sterker, ik heb geen enkele conclusie gedeeld, met wie dan ook. Wel geef ik aan, dat ik de waarheid ken, en dat hoe die ook is, er altijd wel iemand is die van zwart wit of v.v wenst te maken.

Uw ongedwongen manier van niet een senario delen maar opdringen, is irritant en heeft totaal geen meerwaarde. Het denigrerende is u ook niet vreemd.

Doei Joop De Fictieve

Ps. Gaat u op andere nieuwssites ook zo dom en suggestief lopen oproerkraaien?

Rinus | 8-12-2017
@B. Alberda
Helaas, rapport niet goed (genoeg) gelezen... U gaat niet door voor de hoofdprijs

B. Alberda | 7-12-2017
Vrijenbanselaan was een aanrijding op een kruising, mede door een misverstand over voorrang. Heeft weinig met deze kop-staartaanrijding te maken.

Rinus | 7-12-2017
Een hint: het onderzoeksrapport van de aanrijding lijn 1 / 19 bij de Vrijenbanselaan.

Joop De Fictieve | 7-12-2017
Nou, RandstadRailBestuurder. Wat er werkelijk gebeurt is , is dat twee voertuigen met elkaar in aanraking zijn gekomen.
Kom aub niet aanzetten met een remweigering. Want dat zou heel toevallig in die bocht gebeurt zijn, net als je juist geen zicht hebt op wat er zich na de bocht op de baan bevindt.

Zoals eerder gezegd: Kop-staart is uitgesloten indien afstand gehouden en vaart gematigd voor- en in de bocht.

Doei RandstadRailBestuurder.


RandstadRailBestuurder | 7-12-2017
Ik wil best vertellen hoe het zit. Maar zelfs over de waarheid hebben sommige parasieten een mening die haaks staat op wat er werkelijk gebeurt is.

Hans (Zoef) | 7-12-2017
Een storing kan zich altijd voordoen. Uit eigen ervaring in Hilversum, ik moest daar eens krachtig in de ankers omdat een brommer door rood ging. Niets loos en zo,n 50 meter verder weer een verkeerslicht en dat was rood. Ik wil stoppen en geen men thuis! Naast mijn stoel gelukkig nog een handbediend ho-ijzer en ook door de geringe snelheid die ik na de noodstop nog had kon ik veilig tot stilstand komen. Toen ben ik voorzichtig naar de eerste de beste garage gereden en daar heeft men het gehele remsysteem gereviseerd, hoewel aan de onderdelen welke waren vervangen niets was te zien en men begreep het zelf ook niet.

Voogd | 7-12-2017
@B. Alberda: afgesproken!

Joop De Fictieve | 7-12-2017
Oh, en dit soort tramconfrontaties onderling komen toch met enige regelmaat voor. Als men dit voortaan niet weet te voorkomen, dan gebeurt straks het onvermijdelijke. Niet leuk, maar noodzakelijk kwaad. Dan moet je niet zeuren. Als kapitein van een tram.

B. Alberda | 7-12-2017
Voogd: die ga ik onthouden voor als je zelf weer eens met je vooroordelen gaat strooien.

Mij lijkt het normaal dat je mag oordelen over dit soort zaken, iedereen weet toch dat men dat vanuit de luie stoel doet. Zeggen dat iets niet mag is zelf voor rechter spelen.

Danny | 7-12-2017
*pakt popcorn*

Voogd | 7-12-2017
Eerst beoordelen (onderzoeken) met uitsluiting van vooroordelen en dan daarna oordelen.

Joop v.d. Ent | 7-12-2017
Mijn schrijven breek veel mondjes open, lees ik het verkeerd, bestuurder had best extra instructie kunnen gebruiken, dus een onervaren bestuurder die niet goed is opgeleid, kom nou man.
Fictieve, dat je nog gaat schelden op iets wat ik niet beweer, maar wel Joost, ik beweer niks, wat de oorzaak ook is moet nog worden uitgezocht.
Daarom je tweede verklaring komt meer in de richting, oordelen mag altijd maar niet veroordelen zonder kennis van voorval, daar heb je andere voor, bedankt voor alle opmerkingen.

Haagse_Meester | 7-12-2017
@Koos: er zijn anders genoeg politieke onbenullen een heel eind omhoog gevallen hoor

Wat er precies fout is gegaan waardoor het ongeval plaats heeft kunnen vinden zal onderzoek moeten uitwijzen, en dan komt vanzelf naar boven drijven wie er hoeveel schuld heeft aan het geheel. Ongevallen gebeuren nooit alleen, er is altijd een hele reeks aan gebeurtenissen die er toe hebben bijgedragen. Zou één daarvan niet zijn gebeurd, had ook het ongeval niet plaats gehad. Ongevallenbestrijding, les 1

Koos | 7-12-2017
@Jwb Een defect kan altijd optreden heeft niets met onbetrouwbaarheid te maken.
Tja alles kan behalve omhoog vallen.

All | 6-12-2017
Ik ging de weg op met een goede auto.
Onderweg ging er toch iets kapot.
Was het dan een onbetrouwbare auto?

Jwb | 6-12-2017
Een defect aan de wagen? Worden er dan zulke onbetrouwbare wagens de baan op gestuurd? Lijkt me toch onwaarschijnlijk. Ik kan me niet voorstellen dat een "single point of failure" zulke consequenties zou mogen hebben.

Koos | 6-12-2017
@vJoop De Fictieve Misschien was er een defect aan de wagen dat kan ook nog.

Joop De Fictieve | 6-12-2017
@wil leebeek,
Sorry, maar ik oordeel niets.
Ik zeg alleen: Als je ergens achterop klapt, ben je schuldig. Hoe dan ook.
Wees eens eerlijk: Zou het zo glad zijn geweest dat er geen houden meer aan is geweest?
Hebben de remmen het begeven?
De bestuurder verkeert ook in goede gezondheid, anders hoorden we dat meteen, dus daar lag het ook niet aan.
Scenario`s uitgesloten!

Waar lag het dan wel aan? Een gokje wagen? Onoplettendheid (afleiding)....te hoge snelheid misschien....of te weinig afstand gehouden?
Dit dus. Ik was er niet bij, dus ik weet niet welke van deze drie scenario`s zich voor heeft gedaan.

Boudewijn | 6-12-2017
Misschien een overweging om deze lijn in het geheel op te heffen. Verspild kostbaar belastinggeld voor dit prestigeproject.

B. Alberda | 6-12-2017
Als de politiek een controversieel besluit maakt of een rechter een ogenschijnlijke lage straf uitdeelt dan is men er als de kippen bij om z`n onvrede te uiten. Als het echter om een tram gaat dan `mag men niet oordelen als men er niet bij was`. Hmm `t begint met een h en eindigt op ypocriet...

wil leebeek | 6-12-2017
Als je er niet bij bent geweest moet je ook niet oordelen.

Sterkte met de collega.

Lennart | 6-12-2017
En de 4066 was juist weer helemaal netjes en gerepareeerd na zijn aanrijding met de 4054 in 2015 uit mijn hoofd gezegd....
Dit is hopelijk te repareren en komt de bestuurder hier ook psychisch overheen

B. Alberda | 6-12-2017
Heuveltje af en koud weer zorgt voor een flinke remweg, tja dan moet je toch een hoop extra afstand houden. Anders voortaan op de bus gaan rijden.

Joop De Fictieve | 6-12-2017
Nou Joop. jdw heeft gewoon gelijk. Wanneer je ergens achterop klapt zit je fout. Ook na 40 jaar. Je komt graag voor je collega op, snap ik wel. Maar je moet toch bij de realiteit blijven. Ook je collega is een gelukkig maar een mens, en mensen maken nu eenmaal fouten.

Om die reden: Sterkte voor iedereen. Over schuldvraag doe ik niet moeilijk. Ik was er simpelweg niet bij.

Wat ik wel kan zeggen is: Dat trams weleens waar een remweg hebben van een containerschip, dat is wat je namelijk wilde zeggen, maar dan nog; indien afstand gehouden is kop-staart uitgesloten. Kom nu niet aanzetten met: Ja maar, in de bocht dus geen zicht! Dan moet je JUIST vaart matigen om er zeker van te zijn dat je niet ergens door verrast wordt.
Moet ik goddomme instructies geven aan iemand met 40 jaar tram ervaring!

jdw | 6-12-2017
dit antwoordt is voor joop bestemd sorry joost

jdw | 6-12-2017
joost straks gaan wij nog denken dat de voorste wagen achteruit de tunnel uit kwam?Gewoon weer een gevalletje niet opletten of je nu 40 jaar rijdt of 1 dag !

Charles | 6-12-2017
Wat een geluk dat deze aanrijding plaatsvond op een stukje vrije baan. Als het op de oversteek van de Noordsingel was, dan had je een verkeerschaos door de stremming. Als het in de tunnel had plaatsgevonden, nee daar denken we liever maar niet aan.

Aan de schade te zien is het een flinke klapper geweest.
Gelukkig valt het aantal gewonden mee, en gelukkig geen ernstige verwondingen. Maar toch, je zal nou juist in deze tram hebben gezeten...

Joop v.d. Ent | 6-12-2017
Joost je heb al snel een veroordeling klaar, zelf zeker nooit tram gereden, nou ik 40 jaar.
Heb je het wel, schaam je dan diep om een collega, die zelf naar het ziekenhuis moest, af te vallen.


Joost (MHW) | 6-12-2017
De bestuurder van de achterste tram had dan ook nog best wat extra instructie kunnen gebruiken...

Dave | 6-12-2017
De voorste tram was een instructie tram

Joost (MHW) | 6-12-2017
Op lijn 19 rijden ze toch slechts om de 15-20 minuten... Waarom dan toch zo`n botsing net voorbij de eerste halte na het vertrekpunt?


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 12 DECEMBER 2017

 - SP Zoetermeer: De maat is vol wat betreft HTM en RandstadRail

 - AD: Sneltram via de Binckhorst en ADO-stadion weer stapje dichterbij


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 21 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 4 reactiesGelezen: 1192 keer.