Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 12-12-2017, 11:14 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 7 december 2017 om 14:22 uur. 

Tram 19 vanaf 18 december naar Delft Station

DELFT - Vanaf maandag 18 december rijdt tram 19 van het beginpunt bij HMC Antoniushove in Leidschendam naar het nieuwe eindpunt bij Delft Station. Er komen twee nieuwe halten bij; Prinsenhof en Delft Station. Beide halten liggen aan de rand van het historisch centrum van Delft.Twee extra halten voor tram 19
> Halte Prinsenhof; vanaf deze halte loop je zo naar de Stedelijk museum Het Prinsenhof, de Oude Kerk en de Delftse binnenstad. Overstappen kan hier op tram 1 en bus 51 (connexxion).
> Halte Delft Station; deze tramhalte ligt direct naast het NS station en vlak bij het busplatform (halte van diverse connexxion bussen en HTM nachtbus 5). Ook tram 1 stopt op deze halte.

Toegankelijkheid halten tram 19
> Bij halte Nieuwe Plantage, het oude eindpunt van tram 19, rijden de trams voortaan langs het perron waar ook tram 1 stopt. Deze halte heeft een lager instapperron en is daardoor niet toegankelijk voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel.
> Ook de halten Prinsenhof en Delft Station zijn op 18 december helaas nog niet toegankelijk voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel. De ruimte tussen tram en perron is iets groter dan de norm. Momenteel wordt nog gewerkt aan de toegankelijkheid van deze halten.

Alhoewel dus nog niet alle werkzaamheden volledig zijn afgerond, gaat tram 19 vanaf 18 december naar Delft Station rijden. Zo wordt de Delftse binnenstad voor nog meer reizigers goed bereikbaar.F.F.W. Beijerling | 8-12-2017
Goed nieuws! Nu nog het laatste stukje ...

Michiel | 8-12-2017
@Charles: dat staat er dus niet, vind het ook een beetje vergezocht om te stellen dat het om één dag zou gaan. Enige wat duidelijk is is dat men van plan de haltes Prinsenhof en Station Delft toegankelijk te maken, maar kan nog niet aangeven wanneer, het kaartje heeft het over `binnenkort`. Voor halte Nieuwe Plantage lijkt men geen plannen te hebben voor toegankelijk, mensen daar moeten het maar uitzoeken.

Joop De Fictieve | 8-12-2017
@Charles,
Je hebt gelijk. Men leest vlug overal overheen. Het gaat maar om één dag, dus geen gezeur.

Charles | 8-12-2017
Wat een azijnpissers zijn jullie.
Er staat duidelijk te lezen: "ook de halten Prinsenhof en Delft Station zijn op 18 december helaas nog niet toegankelijk voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel". Het gaat dus slechts om 1 dag...
Na 18 december is dit probleem dus al verholpen, als ik het bericht goed gelezen heb.

pduvekot | 7-12-2017
Ik ben het bijna helemaal met HansW eens alleen: het is niet alleen ombegrijpelijk maar ook een grote schande!! Ik ken mensen in een rolstoel die zich verheugd hebben op een makkelijke verbinding met de Prinsenhof. En nu??

bennies66 | 7-12-2017
Komt ook een nieuwe buslijn Nummer 53 naar station Rijswijk zag ik op een bushalte bordje bij de nieuwe halte prinsenhof, gaat zeker via de nieuwe wijk ``Rijswijk- buiten`` rijden...

Boudewijn | 7-12-2017
Oeps! Wat zal lijn 19 nu druk worden!!!

roelof82 | 7-12-2017
@miepje
Kunnen ze ook van af delft station.
daar stoppen de treinen richting leiden en amsterdam

Miepje | 7-12-2017
Zorg er nog even voor dat lijn 19 aan de Leidschendamse kant naar Station Mariahoeve gaat en meer Ypenburgers en Leidschenveners kunnen makkelijker de trein naar de richting Leiden en Amsterdam pakken.

MdH | 7-12-2017
Verkeerde meetlat gebruikt

HansW | 7-12-2017
Prinsenhof en Delft Station zijn toch aangelegd met de wetenschap dat er in de nabije toekomst breed materieel zou komen te rijden. Onbegrijpelijk!


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 12 DECEMBER 2017

 - SP Zoetermeer: De maat is vol wat betreft HTM en RandstadRail

 - AD: Sneltram via de Binckhorst en ADO-stadion weer stapje dichterbij


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 21 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 4 reactiesGelezen: 674 keer.